Tekenfase - Autocad

autocad screen 800px

Tekenen - Autocad

Onze ontwerpen worden steeds ontwikkeld, bestudeerd en opgebouwd na een intensieve tekenfase door middel van Autocad-software. Dit zorgt ervoor dat onze matrijzen gefreesd kunnen worden met een uiterste nauwkeurigheid !

 

Vonken

  • vonken delponti
  • vonkstempel 800 260px
  • zinkvonken proces

 
Vonkstempels Frezen - Draadvonken - Zinkvonken


Draadvonken

Draadvonken is met uiterste precisie 'figuurzagen', de techniek heeft uiteenlopende voordelen:

Bewerken zonder mechanische belasting van gehard materiaal is mogelijk, dit met een hoge nauwkeurigheid: vergelijkbaar met slijpkwaliteit
Het is bovendien mogelijk om onder een hoek te snijden, bijvoorbeeld voor conische gaten en stempel-delen
 

Zinkvonken

Zinkvonken is een vorm van vonkverspanen waarbij een voorgevormde elektrode als het ware in het te bewerken materiaal zinkt gedurende het verspaningsproces. Voor het zinkvonken heeft men dus niet alleen materiaal nodig voor het werkstuk, maar ook een elektrode. Deze elektrode kan bestaan uit grafiet, koper, of elconite. Tijdens het verspanen wordt zowel het werkstuk als elektrode verspaand, dus voor een bepaalde precisie in een inkeping moet men meerdere elektrodes aanmaken.

Frezen

matrijs-800-260

Frezen

Al onze matrijzen hebben meerdere uren doorgebracht in de freesmachine. Tot 1 micron nauwkeurig ! Na de programmatie van de frees wordt de matrijs computergestuurd 'uitgeslepen', dit proces vergt het uiterste van het materiaal en wordt gewaarborgd door een constante waterkoeling.

Koelcircuits boren

matrijs koelcircuits

Koelcircuits boren

Tijdens het spuitgietproces ontstaat er een grote warmte-ontwikkeling.De kwaliteit van het eindproduct wordt gewaarborgd door een constante waterkoeling van de matrijs. Hiervoor worden er tijdens de ontwikkeling van de matrijs koelcircuits voorzien. Deze worden in de matrijs geboord, ze bestaan uit meerdere kanalen die zorgen voor het watertransport doorheen het materiaal van de matrijs.

Vlakslijpen - Rondslijpen

vlakslijpen jones

Vlakslijpen en Rondslijpen

Bij het vlakslijpen wordt een vlak van het product geslepen. Er kan worden geslepen met de omtrek van de slijpschijf, waarbij het snijvlak recht over het product schuurt. Dit wordt "omtrekslijpen" genoemd. Er kan ook geslepen met de zijkant van de schijf. In dat geval maakt de schijf een roterende beweging over het product en is het contactvlak groot. Dit wordt "kopslijpen" genoemd. Tenslotte is er het "profielslijpen", waarbij de slijpschijf de vorm van het te vervaardigen profiel als rand heeft of deze leest vanaf een sjabloon. Dit profiel wordt dan in het product geslepen. Het proces wordt toegepast voor het vervaardigen van planparallelle vlakken.

Bij het rondslijpen wordt rotatiesymmetrisch geslepen. Dit kan gaan om de buitenkant van een rond product of om de binnenkant van een gat.

Harden

harden

Harden

Onze matrijsonderdelen worden 'gehard' aan 1100 graden Celsius.

Excenterpersen

excenterpersen

Excenterpersen

Onze Excenterpers wordt gebruikt voor kap- en stanswerk.

Contact Info

RPT - Matrijzenbouw NV

Hasseltsebaan 190b (achteraan)
3940 HECHTEL- EKSEL
Tel: 0494 60.42.08
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.