Ontwerp en Productie

Na de tekenfase, die tijdens het overleg in detail werd uitgewerkt en besproken, kunnen we starten met het ontwikkelen van de matrijs. Dit proces is arbeidsintensief en gebeurt met uiterste precisie en door middel van de recentste technologie├źn.

  • rpt matrijzen 800px1
  • draaifrees 800px
  • matrijs koelcircuits
  •  800-260px-3

Frezen

Al onze matrijzen brengen meerdere uren door in de freesmachine. Tot 1 micron nauwkeurig ! Na de programmatie van de frees wordt de matrijs computergestuurd 'uitgeslepen', dit proces vergt het uiterste van het materiaal en wordt gewaarborgd door een constante waterkoeling.

Vonken

Om hardmetalen te bewerken met een zeer grote nauwkeurigheid wordt er gebruik gemaakt van verschillende vonktechnieken (zinkvonken, draadvonken).

Proefdraaien

Na het afwerken van de matrijs kan er een eerste maal worden proefgedraaid.
Indien het eindproduct voldoet aan de vooropgestelde afmetingen en kwaliteits-eisen wordt er een nieuw overleg met de klant gepland. Een eerste spuitgiet-serie van 30 stuks wordt voorgesteld en nauwkeurig bekeken.
Voldoet het eindprodukt aan de wensen: is bijvoorbeeld het kunststofprodukt iets te hard of iets te zacht, stemt de kleur niet volledig overeen met het profiel van de klant, ...
Elke gewenste aanpassing wordt uitgevoerd en pas na een perfecte afstemming en een volledig akkoord gaan we over tot serieproduktie.

Contact Info

RPT - Matrijzenbouw NV

Hasseltsebaan 190b (achteraan)
3940 HECHTEL- EKSEL
Tel: 0494 60.42.08
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.